Starea Actuală
Nu ești înscris
Preț
100,00 RON
Începe

Înafară de rolul său de suport al funcției respiratorie la pacientul anesteziat pe perioada intervenției chirurgicale, ventilația mecanica reprezintă principala metodă de terapie în cazul insuficienței respiratorii. Totodata, ventilația mecanică este considerata o metoda de terapie nespecifica, adjuvanta, de suport a funcției respiratorii in cazul pacientilor cu patologii extrapulmonare, aflati in incapacitate de ventilatație spontană adecvata.
Acest suport constă în ventilația cu presiune pozitiva care, prin intermediul unor echipamente speciale (ventilatoare), asigura respirația la subiectul cu functia alterata, compromisa sau inhibata artificial. Acest curs va avea doua obiective principale, si anume expunerea principalelor indicatii de ventilatie mecanica, respectiv descrierea celor mai frecvent utilizate moduri de ventilatie utilizate la animalele de companie.

Acest curs face parte dintr-o serie de cursuri pe partea de Anestezie, tutore Dr. Iulia Melega, Res.ECVAA:

  1. Cum calculăm CRI-urile (Constant Rate Infusions)
  2. Cateterizarea venoasă periferică centrală
  3. Analgezia multimodală: când și de ce
  4. Anestezia loco-regională
  5. Utilizarea stimulatorului de nerv si ecografului in blocajele loco-regionale
  6. Ventilația mecanică

Notă: Acest curs conține un test de evaluare și este creditat cu 10 puncte de către Colegiul Medicilor Veterinari; curs disponibil online din momentul achiziției. Cod curs AMPONL62-2023